Home
Programma 2020
Verslagen 2019
Posthoek
Nieuw Moscou
De Buorkerij
Ammoniet
Het bestuur
Natour 30 jaar
Jubileumboekje
Lid worden
Interessante links
Contact
Sitemap

 WEEKEINDE OP DE AMMONIET VAN 13 T/M 15 SEPT.  

 

Wat hebben we weer een heerlijk, ontspannen weekend met elkaar meegemaakt!

Het weer was goed, de zon scheen soms zelfs uitbundig. Zo hebben we kunnen ontbijten buiten in de zon. Helaas was dat niet voor iedereen weggelegd omdat dan de caravan jammer genoeg juist in de schaduw stond. Een aantal van ons waren eerder op de camping. We zijn heel hartelijk en gastvrij ontvangen door de beheerder en een aantal leden van de vereniging Goed Af.  Joop en Paula waren niet aanwezig i.v.m. het overlijden van een familielid.

Vrijdag, 13 september was de opening in de buitenlucht ‘s avonds om 19.30 uur i.v.m. de uitvaart ‘s middags van het schoonzusje van Paula en Joop.

 Om 20.00 uur konden we aansluiten bij een algemene kaartavond in de kantine, waar velen gebruik van maakten. Er werd naar hartenlust gebridged, geklaverjast en geknikkerd. Ja, geknikkerd! Ook dames die niet zo bekend waren met het kaartspel speelden mee en weet je wat….als je het niet kent kan je toch winnen! En zo geschiede!!

 Zaterdag, 14 september begon met een prachtige zonnige en blauwe lucht en 21 graden!

 Om 10.00 uur werd voor ons koffie geserveerd op het terras, tegen een eigen bijdrage in het “varkentje”

De cake die Anne trakteerde ging er in als… ..koek.

 

 

Om 10.30 uur klommen we op de fiets om naar Dordrecht Centrum te rijden. Bij het VVV gebouw aangekomen werden we verwelkomd door een gids die twee uur lang een rondleiding gaf door de stad. Heel interessant! Heel veel gehoord en gezien. Helaas konden Hans, Thea en Walter niet deelnemen aan de rondleiding omdat er veel gelopen werd.

Hans en Thea kozen hun eigen route. Walter en Joke zijn na afloop samen op de fiets nog naar bezienswaardigheden gefietst.

Na afloop heeft de groep bij het VVV gebouw, bij picknicktafels en banken met kussens de meegebrachte boterhammen verorberd. Binnen konden we koffie/thee of chocolademelk krijgen. Dat bleek een prima voorziening waar goed gebruik van werd gemaakt.

 

  

Om 13.30 uur stapten we weer op de fiets om eenmaal buiten het centrum, na een hele mooie rit door de natuur en een tussenstop bij het winkelcentrum om 15.00 uur weer te arriveren bij de Ammoniet. Hierna was er rust en konden we in ons blootje verder genieten van een stralende zon.

Deze dag konden we mee-eten in de kantine. Vanaf 19.00 uur waren we welkom in de kantine waar het menu bestond uit mosselen of saté met frites/kroepoek, rauwkost en diverse sausjes. Na het eten verraste Paula ons met een likeurtje bij de koffie.

Hierna kregen we een optreden van een Belgisch stel. Zij zongen jazz-, rock- en bluesnummers met zelfgemaakte instrumenten, een gitaar en accordeon. Deze muziek werkte zo aanstekelijk dat Marcel en Thea helemaal uit hun dak gingen en heerlijk gingen rondzwieren en dansen.

Zondag, 15 september stond om 10.30 uur weer koffie voor ons klaar bij de kantine. Super!

 

Om 11.00 uur vertrokken we voor een fietstocht van zo’n 35 km. Na een mooie tocht was de eerste stop en lunch bij het Infocentrum Biesbosch Museumeiland. Hier konden we ruim een uur rondkijken, waarna we via mooie paden en weggetjes doorreden naar de Paardenmelkerij en theetuin Shirestal De Griendheuvel. Een prachtig opgezette tuin met heel veel mooie zithoekjes en bloemen en wel 20 verschillende muntsoorten. Hier hebben we huisgemaakte taarten en andere lekkere dingen gegeten en gedronken. In de landwinkel was van alles te koop, huidverzorgingsproducten gemaakt van paardenmelk, zeepjes, honing en allerlei snuisterijen. Heel leuk om door heen te wandelen en natuurlijk ook nog wel wat te kopen.

 

 

  

Na een prachtige fietstocht konden we om 15.45 uur het weekend afsluiten onder dankzegging naar het bestuur van Naturistenvereniging Goed Af voor het prettige verblijf en een warm applaus voor Joop en Paula die dit weekend zo goed hebben georganiseerd. Het aandenken in de vorm van het schildersstukje van Thea viel in goede aarde. Het werd ook meteen opgehangen. Hoe leuk is dat!

 

Walter en Joke vertrokken daarna meteen. De anderen bleven nog pannenkoeken of iets anders eten. Hierna vertrokken nog 3 equipes.

‘s Avonds hebben we nog het kezenspel gedaan. Heerlijk buiten bij nog steeds een goede temperatuur.

 

Om 21.30 uur ging een ieder naar zijn of haar caravan om, na een goede nachtrust, de volgende dag uitgerust huiswaarts te keren of te vertrekken naar een andere camping.

We kunnen terugkijken op een super weekend met heel veel zon, veel plezier en mooie gesprekken.

 

                                                                                         Joke

to Top of Page

NATOUR | info@natour.nl