Home
Programma 2020
Verslagen 2019
Posthoek
Nieuw Moscou
De Buorkerij
Ammoniet
Het bestuur
Natour 30 jaar
Jubileumboekje
Lid worden
Interessante links
Contact
Sitemap

 WEEKEINDE OP DE BUORKERIJ VAN 16 T/M 18 AUG. IN DEDGUM

 

Zoals bijna iedereen doet hebben ook wij een paar dagen extra geboekt bij de familie Roely en Henk Westerdorf. Op woensdag vertrekken we richting Friesland. Het weer is niet echt om over naar huis te schrijven maar zoals gewoonlijk valt het best wel mee als je er eenmaal in zit.

De Buorkerij is geen verenigingscamping maar wordt volledig gerund door Roely en Henk.

We worden zeer gastvrij ontvangen met een kop koffie en na een korte rondleiding kunnen we de caravan naar het veld rijden. We staan op een mooi groot veld met in het midden wat fruitbomen waar we o.a. heerlijke pruimen kunnen plukken. 

Vrijdagmiddag kan het weekend buiten op het veld officieel geopend worden met daarna het traditionele happy hour.

Zaterdag drinken we om 10 uur koffie in de als restaurant verbouwde stal. Na wat twijfelen of het nu wel of niet gaat regenen besluiten we toch aan de fietstocht te beginnen. En op een enkele spetter na blijft het gelukkig de hele dag droog.

We bezoeken het Friese museumdorpje Allingawier. Centraal staat een boerderij gebouwd rond 1700.

 

 

  Met daar om heen een kerkje, arbeidershuisje, grutterswinkel, smederij en schilderswerkplaats. In de bakkerij zien we hoe een zoete lekkernij “drabbelkoeken” genaamd in roomboter wordt gebakken. En daar mogen we ook van proeven.

In de grote schuur die gezellig is ingericht met tafeltjes en stoelen weet een van de oprichters van het museum ons een boeiend verhaal te vertellen over de betekenissen van de verschillende ûleboerden (uileborden). Doorspekt met verschillende anekdotes uit zijn vroegere tijd.

 

‘s Avonds op de camping genieten we van een uitstekend Italiaans buffet verzorgd door  Roely en Henk met aansluitend het traditionele Keezen, klaverjassen en bridge.

Zondag maken we na het koffiedrinken een prachtige fietstocht langs het meer de Brekken naar Workum. Daar heeft iedereen 2 uur de tijd om Workum te bekijken. O.a. het Jopie Huisman museum. Gezamenlijk fietsen weer terug naar de camping.

Bij de afsluiting in de kring genieten we van de zon die volop schijnt.

Het was een fijn weekend op een mooie camping.

Alleen jammer van die muggen.

 

Wil en Nol

 

 

 

 

 

 

to Top of Page

NATOUR | info@natour.nl