Home
Programma 2019
Verslagen 2018
Ostana
Peelrand
Dwingelerhof
Starnmeer
Het bestuur
Natour 30 jaar
Jubileumboekje
Lid worden
Interessante links
Contact
Sitemap

 Natour weekend op Dwingelerhof van 17 t/m 19 augustus 2018

Vrijdag 17 augustus arriveerden wij als laatste van de 12 equipes op camping Dwingelderhof in Dwingeloo. We staan gezellig bij elkaar op één veld. De toiletten, douches en afwasplek zijn een beetje met de Franse slag gebouwd maar zijn dichtbij en worden dagelijks schoongemaakt.
Het weer werkt gelukkig mee zodat we met de opening gezellig in een kring buiten kunnen zitten.
’s Avonds spelen we onder leiding van Joop en Paula het spel Molka.
Zaterdag Om 10 uur vertrekken we per fiets naar de “Roomadvocaat proeverij Rosinkhof” in Dwingeloo.


Daar worden we gastvrij ontvangen met koffie, thee en cake. Na een interessante diapresentatie over het ontstaan van het bedrijf kan er dan eindelijk geproefd worden en niet alleen van de roomadvocaat maar ook nog 3 soorten likeur. Nou dat gaat er wel in bij de meesten. Het is een vrolijke groep die na afloop weer op de fiets stapt. Op de terugweg wordt er gestopt bij de St. Nicolaaskerk in Dwingeloo waar een expositie is van diverse kunstenaars.

Een kunstenaar viel op met zijn grote tekening in de stijl van M.C. Escher.

Een tekening om naar te blijven kijken en ontdekken. Toevallig ligt zijn atelier vlak bij de camping en kan dit weekend bezocht worden.
Een deel van de groep besluit een bezoek te brengen. De kunstenaar Arne Brink is aanwezig en beantwoordt geduldig de vele vragen die hem gesteld worden. Het is zeker de moeite waard eens op zijn website te kijken. www.arnebrink.nl

Zondag Na het gezamenlijk koffie drinken vertrekken we voor een mooie fietstocht door het Dwingelderveld. Het eerste deel door een mooie bosrijke omgeving. Na de lunchstop bij het bezoekerscentrum vervolgen wij onze tocht met de wind in de rug over de grote (niet zo stille) heide.
Wanneer we met 20 man/vrouw over het smalle fietspad fietsen horen we de volgende opmerkingen van tegenliggers. “Die hebben een grote familie”.  “Als ik van elk een euro zou beuren had ik een goeie dag” . “Die groep is nog groter dan onze groep” . “Allemachtig daar komt geen eind aan”.
Om 4 uur was de sluiting van het weekend waarbij de eigenaren van de camping “Rob en Renate” het traditionele aandenken uitgereikt kregen. (het schilderijtje door Thea gemaakt)

 


En ‘s avonds werd natuurlijk door de blijvers in de kring pannenkoeken gebakken.
Bram en Rina het was weer een goed georganiseerd top-weekend!

Wil en Nol

 

to Top of Page

NATOUR | info@natour.nl