Home
Programma 2019
Verslagen 2018
Het bestuur
Natour 30 jaar
Jubileumboekje
Lid worden
Interessante links
Contact
Sitemap

 Het Weekend op ’t Vinkel van naturistenvereniging Hertogstad in Rosmalen

Orkaan Irma raast over het Caribisch gebied en de vooruitzichten voor het weekend van 7 t/m 10 september geven veel regen. Dat zal voor ons dan wellicht een heel ander weekend worden met Natour als de voorspellingen uitkomen.
Op donderdag gaan wij op pad naar ’t Vinkel. Wij worden hartelijk verwelkomd door de mensen van vijf equipes die er al zijn.
Om vijf uur onder de luifel wat beschut tegen de wind alvast begonnen met happy hour.
Vrijdag valt er ’s morgens veel regen en gelukkig houdt de luifel het.
Joop&Paula, Walter&Joke arriveren dan  voor het weekend.
’s Middags klaart het op en kan de opening door Hans buiten plaatsvinden.
Nol en Wil de coördinatoren vertellen over de activiteiten die zij voor ons in petto hebben.
Het is weer als vanouds gezellig met een drankje en hapje, en leuk om elkaar te ontmoeten tijdens het laatste weekend van dit jaar.
Zaterdag ons gezamenlijk koffierondje, daarna stappen wij op de fiets en via een leuke route met knooppunten gaan wij naar Den Dungen. Hier is het Museum “Brabants Leven”.
Eerst drinken wij een békske koffie met krentenbrood en speculaas.

 

 
 Daarna begint de rondleiding van 90 minuten door Jo van der Heijden, een fitte tachtiger met een rappe Brabantse tongval. In een zestal schuren verzamelt hij sinds 15 jaar bijna alles met wat mensen wegdoen als rotzooi, maar voor hem goed bruikbaar. Er zijn gereedschappen en benodigdheden van verschillende beroepen uit vroegere tijden zoals een smid, timmerman, bakker etc.
 

 

 

 

 

Alles is keurig en schoon ingericht naar 35 beroepen en Jo vertelt er graag over met veel humor en kwinkslagen. Zelf is Jo slager geweest tot zijn 53ste. Na de rondleiding verorberen wij op zijn erf lekker in het zonnetje onze boterhammetjes.

 

  Op de terugweg boodschappen doen in Rosmalen, daarna terug naar ’t Vinkel. Om vijf uur aanschuiven voor een drankje met veel lekkers daarna de gebruikelijke barbecue, ieder op zijn manier. Wij boffen enorm dat wij zo heerlijk buiten kunnen zitten, met aan het eind wat enkele spetters maar met een paraplu goed op te vangen. Tot acht uur nog buiten gezeten met koffie, daarna klaverjassen en keezen in het Pluviushuis of naar de sauna.
Zondag tien uur koffie drinken in de Pluuf daarna op de fiets naar ’s Hertogenbosch. In de St. Jans Kathedraal is een dienst dan maar eerst een bakkie doen in Stadsherberg ’t Pumpke met de befaamde Bossche Bol van Jan de Groot. Hmm lekker smikkelen. Hierna de Sint Jan en de Mariakapel bezichtigd en wat rond gewandeld door de Jeroen Bosch tuin.
Bij terugkomst op ’t Vinkel zijn Hannie en Gerard nog gekomen om aan te sluiten bij de groep. Om vier volgt de sluiting van het heerlijke weekend en na het drankje en hapje, pannenkoeken bakken. Nol en Wil bedankt! en de weergoden waren ons goed gezind.

Gerti & Hans.

to Top of Page

NATOUR | info@natour.nl