Home
Programma 2019
Verslagen 2018
Het bestuur
Natour 30 jaar
Jubileumboekje
Lid worden
Interessante links
Contact
Sitemap

NATOUR  30  JAAR

Natour viert dit jaar haar 30 jarig bestaan, even een terugblik op al die jaren.

Zoals bekend is Wim Mentink de oprichter van deze club, die het doel had om met KLEINE kampeermiddelen andere naturisten terreinen te bezoeken. Het was al gauw een succes, de aanmeldingen kwamen binnen en na 5 jaar toen Jan en ik lid werden, was de groep gegroeid naar ong. 38 equipes dus kwam er in het huishoudelijk reglement”maximaal 40 equipes”. We hadden er zelfs een gezin met een kind bij,  maar gelukkig kwam niet iedereen naar een weekend. Het was een hele wisselende groep met een kleine vaste kern. Het was toen ook al moeilijk om met veel equipes te reserveren op een terrein. De activiteiten die in zo’n weekend werden georganiseerd, gebeurden veelal per auto, er werd toen nog minimaal gefietst. De meeste leden werkten ook nog en kwamen vrijdag middag aan en gingen zondagmiddag weer naar huis. De organisator van zo’n weekend gaf voor de zaterdag een aantal mogelijkheden aan om naar toe te gaan en iedereen ging dan of alleen of met een ander stel op stap. Aan het eind van de dag tijdens het” happy hour”vertelde ieder waar hij was geweest en hoe het was. Op zondag werd er dan wel gezamenlijk iets ondernomen, niet te lang, een wandeling of zo iets. Maar om de lange winter periode te onderbreken hebben we een midwinterweekend gehad op Flevo Natuur, daar hadden we een aantal huisjes gehuurd,wat heel gezellig was. Dat is het ontstaan geweest van de winterbijeenkomst van nu. Geen heel weekend maar één dag is het toen geworden. De eerste jaarvergadering in de winter was in 2004, daarvoor hielden we de vergadering in het augustus weekend op het terrein waar we verbleven maar dat gaf weleens problemen als het slecht weer was.

In  de loop van de jaren, iedereen werd ouder en stopte met werken,  de weekenden werden langer, ( het is nu bijna een week). En met het ouder worden werden de caravans ook steeds groter en de fietsen gingen steevast mee, zijn nu niet meer weg te denken. We trekken er gezamenlijk opuit om van alles te bezoeken en te bekijken en heerlijk te picknicken onderweg, we hebben toch altijd mooi weer !!! Natuurlijk zijn we ook weleens drijfnat terug gekomen, denk aan de boottocht in Den Bosch en de vleermuizen tocht in Limburg, we zijn nog nooit zo nat geweest , maar we konden er allemaal om lachen.

In de loop van de tijd werden de gewone fietsen verruild voor een elektrische exemplaar, (nog niet bij iedereen). En als je nu om je heen kijkt tijdens een Natour weekend dan valt een ding zeker op,  de caravans worden weer kleiner, we gaan weer terug naar de kleine kampeer middelen zoals onze oprichter Wim Mentink het had bedoeld.

Als tijdens het weekend de mogelijkheid aanwezig is zitten we s’avonds gezellig te keezen, bridgen of wat dan ook en niet te vergeten het molka spel spelen waar iedereen aan mee kan doen.

Dan hebben we buiten de vier weekenden om nog een aantal buitenlandse reisjes gehad met mooie herinneringen, denk aan :


    Frankrijk  Les Amies de Châtaigné bij Bourges
                              La Petite Brenne  bij Argenton
    Tsjechië     Mlécna Dráha
     België         Le Perron in de Ardennen
     En natuurlijk de overzeese gebiedsdelen  Loodsmansduin op Texel

En misschien denkt nu iemand hier , zo’n buitenlands reisje dat wil ik ook wel, oké dan,  grijp je kans en organiseer het…….

Dan iets anders, het ontstaan van het pannenkoeken bakken op zondag. Hans H. dacht dat dit altijd een vaste activiteit van Natour was, maar het is onstaan in 2002 op Starnmeer waar we een heel gezellig warm weekend hadden en die zondag bleven er een aantal leden langer staan,  iemand stelde voor om pannenkoeken te gaan bakken, we leende bij elkaar wat we nodig hadden en dit was zo leuk dat het een gewoonte is geworden om met de achterblijvers op zondagavond pannenkoeken te bakken.

 Dit was een stukje geschiedenis , we zijn nu weer in het heden en kijken naar de toekomst want Natour is nog lang niet uitgekampeerd.
                                                                                                                Ine.

 

to Top of Page

NATOUR | info@natour.nl