Home
Programma 2019
Verslagen 2018
Ostana
Peelrand
Dwingelerhof
Starnmeer
Het bestuur
Natour 30 jaar
Jubileumboekje
Lid worden
Interessante links
Contact
Sitemap

 Natour weekend op de Peelrand van 15 juni tot en met 17 juni 2018

Je wordt lid van de Zuidhollandse Lichtbond met als naturistisch terrein de Bessenhof.
Daar is het een gezellige boel en je ontmoet enthousiaste mensen die leuke verhalen hebben over een clubje genaamd Natour.
Na verloop van tijd wil je dat ook weleens meemaken.
In juni 2017 ga je voor het eerst mee met een Natour weekend op de Brongaard.
Het bevalt je goed en besluit lid te worden van Natour.
En na een aantal weekenden begint het te kriebelen, je wilt ook weleens een weekend coördineren.
Zo zie daar, zo ontstaat er het weekend op de Peelrand georganiseerd door Lenie en Marcel.
De afspraken van hun uitje waren gemaakt en de fietstocht zorgvuldig ter controle gefietst.
Er was goede belangstelling voor het weekend, wij waren met een aardige club van 24 deelnemers. Vrijdag om 4 uur de opening en uitleg over het programma. ’s Avonds werd er door leden van de Peelrand voor Natour een maaltijd bereid. Shoarma met frites en een lekker salade-buffet. Met Griekse muziek en een ouzo werd het al snel een gezellige boel. 
Joop vond de ouzo lekker en kreeg de nodige glaasje toegeschoven. Het “keezen” was deze avond niet meer voor hem weggelegd.
Zaterdag ontmoetten wij na het gezamenlijk koffiedrinken Mieke een natuurgids van Natuurcentrum de Maashorst. Met haar fietsten wij door het mooie landschap van de Maashorst.


Onderweg stopten wij de nodige keren en Mieke vertelde ons dan over het ontstaan en het beheer van dit grootste natuurgebied van Noord-Brabant. In de kern ligt al enige jaren een gebied waarin niet machines, maar grote grazers de natuur beheren. Elke grote grazer heeft zo zijn eigen effect op de natuur. Wij mochten te gast zijn bij de wisenten, taurossen en Exmoorpony’s. Na afloop van de fietstocht gingen wij nog naar het Natuurcentrum en daarna boodschappen doen en naar de camping terug. ’s Avonds gezamenlijk gegeten en daarna nog wat spellen gedaan. 
Zondag samen koffie gedronken, de fiets op richting Ravenstein. Onderweg een gezellige gelegenheid aangedaan met brocante spullen en curiosa. De koffie en het appelgebak waren uitstekend hebben wij ons laten vertellen, want wij konden die dag niet mee wegens familieverplichtingen maar ’s avonds waren wij weer terug. Lenie en Marcel bedankt, wij hebben genoten van een fijn weekend.

                                                                                   Gerti en Hans

 

 

 


Even luisteren naar de gids.


Heerlijk picknicken in de zon.

to Top of Page

NATOUR | info@natour.nl