Home
Programma 2018
Verslagen 2017
Het bestuur
Jubileumboekje
Lid worden
Interessante links
Contact
Sitemap

  Weekend op Zon & Leven bij Berkenwoude 

Berkenwoude ligt in de Krimpenerwaard in het Groene Hart van Zuid-Holland en is een van de negen terreinen van Zon en leven. Het is 53 jaar geleden opgezet, het heeft caravan en camperplaatsen, en een onbeperkt aantal tentplaatsen.

 

We zijn met 10 equipes en 19 personen  aangekomen en het wordt steeds mooier weer.

Vrijdagmiddag 16.00 uur is de opening van dit weekeinde door Hans voorzitter. Waarna Paula en Joop het programma toelichten.
In de avond wordt door het gastpaar van Berkenwoude Gerrit en Antonia de hout gestookte sauna geopend, waar door ons goed gebruikt van wordt gemaakt.


Zaterdagmorgen We starten de dag met gezamenlijk koffiedrinken met koek.
Om halfelf vertrekken we op de fiets naar Haastrecht voor een bezoek aan het Poldermuseum ‘Gemaal De Hoge Boezem’ dat achter Haastrecht ligt. Dit gemaal uit 1873 is nu een eigentijds museum. We maken daar kennis met het enerverende verleden en de ontwikkeling van de waterhuishouding in het Hollandse Polderland.


We bewonderen de oorspronkelijke machines en nemen deel aan interactieve presentaties die ons mee nemen in de tijd. Het museum toont de eeuwigdurende strijd tegen het altijd dreigende water. Het is een verhaal over het verleden en ook de toekomst. Kortom, het is een leerzaam museum geschikt voor alle leeftijden. Zo weten we nu dat wij twee meter beneden N.A.P. leven.
Er is gezamenlijk met de Lopik- en Krimpenerwaard een nieuw watergemaal gebouwd waarmee 450 kubieke meter per minuut in de Hollandse IJssel wordt gepompt, heel erg interessant.
Teruggekomen op het terrein zien we dat we 28 km hebben gefietst waarop we starten met ons  ‘gezellig uurtje’ met daarna het gezamenlijk eten.

 

Zondag na de koffie gaan we op de fiets naar de molens van Kinderdijk, hier kunnen we zien hoe in het verleden het water uit de diepe polders trapsgewijs omhoog werd gebracht in de rivier De Lek.
Na een mooie fietstocht van 40 km door de Krimpenerwaard zijn we terug op Berkenwoude waar om 16.00 uur de sluiting van het zo gezellige weekend is met aansluitend een gezellig uurtje. Door de ‘blijvers’ worden pannenkoeken gebakken.
Paula en Joop, heel erg bedankt voor dit fijne weekend
Bram en Rina.

 

to Top of Page

NATOUR | info@natour.nl