Home
Programma 2018
Verslagen 2017
Het bestuur
Jubileumboekje
Lid worden
Interessante links
Contact
Sitemap

 Weekend op Zeelandia bij Vlissingen

 Verslag van het eerste NATOURweekend van 2016
29 -30 april – 1 mei op het terrein van Zeelandia in Vlissingen.

Gelukkig het is weer zover. Het eerste weekend komt eraan, we hebben er erg veel zin in. Het is woensdag 27 april en wij gaan op weg richting Zeeuwse kust.
Het weer is goed. Als we op het juiste adres zijn en de poort door zijn, dan moeten een flink eind omhoog.
Boven op de camping heb je dan een ontzettend mooi uitzicht op de Westerschelde. De boten die hier voorbijkomen zijn een flink slag groter dan die in Spijkenisse over de Oude Maas varen.
We mogen zelf onze plek uitzoeken. We zoeken een plekje in de luwte, het waait hier boven best flink. We hebben een mooi plekje vlak bij het veld dat aan het Perron ligt. Hans en Gerti zijn er al. Bram en Rina komen ook die middag nog. Donderdag komen Jan en Ine, Joke, Ben en Emiel.

 

Vrijdag om 16.00 uur opent Hans als nieuwe voorzitter het eerste weekend van 2016. Bram geeft uitleg over het programma. We kunnen lekker binnen zitten. Het gezamenlijk eten op zaterdagavond zal gebeuren met de leden van Zeelandia. We kunnen inschrijven voor de frituur op zaterdag 30 april. Iedereen doet er aan mee. We hebben ook ons happy hour binnen.

Zaterdag gaan we met 3 auto's naar Yerseke. We zullen het Oosterscheldemuseum bezoeken. We worden ontvangen met koffie/thee met een echte Zeeuwse bolus. Onze gids is erg bevlogen en weet veel te vertellen over de teelt van oesters en mosselen en de verdronken dorpen. Het is erg interessant. Na afloop eten we buiten onze lunch en lopen we over de dijk, waar we bakken met oesters zien liggen. Na het nuttigen van een bakje vis gaan we naar de auto's en terug naar het terrein.
Om 16.00 uur drinken we in de zon bij Joke d'r caravan een drankje, al of niet alcoholisch. Hannie en Gerard komen om halfzes en kunnen om 18.00 uur nog mee-eten. Het was goed verzorgd, de tafels waren leuk gedekt en er stonden flinke bakken sla op. De patat en de andere gefrituurde happen waren erg lekker en het was heel gezellig. Na de maaltijd was er koffie met chocola erbij. Al met al was het een goed alternatief voor onze normale zaterdagavond.

 

Zondag drinken we koffie op het Perron met de leden van Zeelandia. Koffie met een Bussink koekje. We kunnen lekker buiten in het zonnetje zitten. Om 11.30 uur gaan we allemaal op de fiets en nemen ons lunchpakketje mee.
Het is een mooi tochtje, waarbij we ook even naar het stuk grond gaan kijken waar Zeelandia naar toe moet verhuizen.
We eten ons boterhammetje op de boulevard en zitten lekker in het zonnetje en kijken uit over zee. Weer verder en op weg naar onze stek voor dit weekend. Na 27 km zijn we weer “thuis”.
16.00 uur  sluiting van het weekend.
Het was een heel fijn weekend, Rina en Bram hebben hun taak goed volbracht.
Ze hebben zelfs voor zonnig weer gezorgd.
's Avonds lekker buiten pannenkoeken bakken. Heerlijk.
Het eerste weekend zit erop en er zullen er nog 3 volgen.

Dit verslag is geschreven door Paula. (red.)

 

to Top of Page

NATOUR | info@natour.nl